Всички от нас са съгласни с факта, че бижутата са уникален подарък при различни поводи. Но повечето пъти не сме сигурни какъв тип бижута да подарим. Звучи ли ви познато? Е, какво ще кажете да подарите бижу според зодията на бъдещия му притежател.

Овен

Те са в крак с модните тенденции, затова изберете бижу от последните колекции. Обичат топлите цветове. Може и колиета в розово злато с висулки със сърца или звездички. Тук определено трябва да внимавате и за качеството, защото представителите на тази зодия определено следят стриктно дали всичко е наред с бижуто. 

Телец

Те винаги се опитват да намерят баланса между модерни и класически бижута. Представителите на тази зодия обичат да експериментират и могат да изберат от деликатни бижута до много екстравагантни. Телецът е земен знак, следователно трябва да се носят камъни в жълт оттенък, а бижутата да бъдат от жълто злато.

Близнаци

Близнаците притежават жизнена личност и ако трябва да изберат сами бижутата си, ще купят тези, които ги карат да изглеждат по-млади. Обикновено се възхищават на деликатен дизайн като пеперуди и сърца. Или всичко, което е странно, много цветно и блести. Те обичат да общуват чрез своите бижута. Подарете им бижу, което може да се носи на всички поводи – от ежедневна разходка до вечерно парти с приятели. Лилавото е късметлийски цвят за близнаците, а среброто – най-подходящия метал.

Рак

Тук трябва да забравите за бюджета си. Представителите на тази зодия са хора, които са изключително сантиментални и вярват във вечните неща. Уверете се, че вашият подарък е добре обмислен и има емоционална стойност, защото бъдещият им притежател ще ги съхрани завинаги. Може да ги зарадвате и с персонално гравирано бижу, което ще го направи наистина много ценно и със сигурност ще го оценят.

Лъв

Е, тук задачата ще бъде малко по-сложна, защото лъвът и драмата вървят ръка за ръка. Те обичат светлината на прожекторите и винаги обичат смелите и предизвикателни бижута. Те притежават голямо сърце, и не само сърцето им е златно, но и бижутата им също. Подарете им златни бижута с по-различен дизайн от обикновените бижута и определено ще спечелите точки.

Дева

Девите забелязват всеки детайл от почти всичко. Те имат много фин вкус и харесват прости и деликатни бижута. Среброто и бялото злато са им любимите метали, а като елементи към бижутата може да изберете нещо с перли или сърца. Те също обичат колиета с надписи, така че можете да се възползвате от услугата за персонално гравиране и да превърнете бижуто в скъп и вечен спомен.

Везни

Везните следят модните тенденции и не са много претенциозни. Могат да носят както изчистени със семпъл дизайн бижута, така и много екстравагантни, които крещят "Вижте ме". Ето това прави избирането на бижу за тях изключително приятно, тъй като вероятността да сбъркаш е изключително малка. Те обичат да избират бижу според случая, затова помислете дали има специален повод в близкото бъдеще!

Скорпион

Ето ги и най-трудните, когато става въпрос за избиране на подарък. Те крият емоциите си от света и трудно показват истинското си Аз на хората. Е, как да подариш нещо подходящо, ако не знаеш какво харесва самия той. Те не обичат да носят ярки цветове, затова заложете на сребро с много нежен и изчистен дизайн.

Стрелец

Стрелците са пътешественици в своята душа. Те обичат да експериментират и носят бижута с нестандартен дизайн. Среброто и жълтото злато са най-подходящите метали за тази зодия. Ако изберете нещо със скъпоценен камък, той трябва да бъде в син цвят сапфир или тюркоаз.

Козирог

Представителите на тази зодия са много амбициозни хора и обикновено гледат на бижутата като една инвестиция. Те винаги държат на високото качество и повече стил. Те обичат по-скъпите бижута, но ако не можете да си го позволите може да потърсите кожени гривни, тъй като това е земен знак и те харесват всичко, което е близо до природата. Ако пък може да си позволите малко по-голяма сума, заложете на бяло злато с диаманти.

Водолей

Водолеите са хора на изкуството, те са оригинални и обичат да измислят нови неща. Техните черти се отразяват и в избора им на бижута. Те обичат да носят бижута, които ще ги накарат да изпъкнат. Имат нуждата украшенията им да ги накарат да се открояват, а ако не го правят, то за тях значи са излишни. Розовото злато за женския пол и среброто за мъжкия – това са най-подходящите метали за представителите на тази зодия.

Риби

Всичко, което е магическо, романтично, дори капризно е много подходящо за рибите. Те преминават плавно от една модна тенденция към друга – без това да им коства кой знае какво усилие. Загадъчни са, а това прави трудно да разбере човек какво харесват. Подходящи бижута са т.нар. "Вечни бижута", включващи диаманти или перли.