Как да изберем естествен камък спрямо зодията?

Как да изберем естествен камък спрямо зодията?

Естествените камъни ни отвеждат в искрящ свят от цветове, но те са повече от просто красиво бижу. За тези природни красоти се вярва, че са свързани със зодиакалните знаци и носят на притежателя си положителни вибрации. Затова в тази статия ще ти представим кои камъни ти резонират спрямо зодията.

Кървав камък - зодия Овен - естествени камъни Shine.bg

Овен (21 март – 20 април)

Хората родени под този знак притежават много страст и душевна сила, което ги прави големи лидери. Те са амбициозни, ентусиазирани и безстрашни и точно заради това свързан с този знак е кървавият камък. Той зарежда притежателя си с енергия, увереност и съобразителност. Други подходящи камъни за този знак са: аквамарин, авантюрин, цитрин, диамант и др.

Сапфир - зодия Телец - естествени камъни Shine.bg

Телец (21 април – 21 май)

Те обичат красивите неща и се наслаждават на усещането да бъдат поглезени, но също така са целеустремени да постигнат целите си, затова най-подходящият камък за тях е сапфирът. Той символизира честност, чистота и доверие и помага на притежателя си да бъде по-надежден, търпелив и решителен. Смята се също, че предпазва собственика си от завист и алчност. Други подходящи камъни за този знак са: лапис лазули, смарагд, корал и др.

Ахат - зодия Близнаци - естествени камъни Shine.bg

Близнаци (22 май – 21 юни)

Близнаците се определят като адаптивни, гъвкави и аналитични. Смята се че са хиперактивни, затова могат да се възползват от заземяващото и успокояващо влияние на скъпоценния камък ахат. Препоръчва се да се носи ахат, когато трябва да вземете важно решение, защото той ще помогне да се изострят сетивата и ще разсее страховете в теб. Други подходящи камъни за този знак са: аквамарин, смарагд, перли, перидот и др.

Смарагд - зодия Рак - естествени камъни Shine.bg

Рак (22 юни – 22 юли)

Раците имат силна интуиция и могат да разчетат енергията на всеки. Те също така са резервирани към непознати и крият истинската си същност докато не ги опознаеш. Затова най-подходящият камък за тях е смарагд. Той им помага да обърнат поглед към по-смислените неща в живота и ги зарежда с положителна емоция. Други подходящи камъни за този знак са: планински кристал, вулканичен камък, опал, лунен камък и др.

Оникс - зодия Лъв - естествени камъни Shine.bg

Лъв (23 юли – 22 август)

Лъвовете са жизнени и страстни и поради тази причина техният скъпоценен камък е ониксът. Те също така са естествено креативни, а ониксът осигурява допълнително вдъхновение. Той им помага да бъдат по-щедри и широко скроени. Освен това е символ на любов и вярност. Смята се, че укрепва способността на човек да постига целите си и да привлича изобилие и просперитет в живота си. Други подходящи камъни за този знак са: перидот, рубин, топаз, гранат и др.

Карнеол - зодия Дева - естествени камъни Shine.bg

Дева (23 август – 22 септември)

Известно е, че хората родени под този зодиакален знак са педантични и практични. Те са известни перфекционисти, които винаги анализират и планират всичко до последния детайл. Скъпоценният камък за този знак е карнеол. Тъй като Девите са склонни към тревожност и безпокойство, този скъпоценен камък е особено полезен за тях. Помага им да бъдат по-практични и аналитични. Известен още като камък на мотивацията и издръжливостта се смята, че карнеолът защитава и вдъхновява. Други подходящи камъни за този знак са: ахат, аметист, сапфир, тюркоаз, тигрово око и др.

Перидот - зодия Везни - естествени камъни Shine.bg

Везни (23 септември – 23 октомври)

За везните се знае, че са артистични и имат вкус. Тяхната непринуденост, щедрост и социална активност им позволяват да имат общ език с всеки. Те са любители на изящния дизайн и следователно перидотът е скъпоценният камък за тях. Той дава на притежателя си идеалистични и влиятелни сили. Също така уникалният скъпоценен камък засилва индивидуалността и творческия ум. Други подходящи камъни за този знак са: кървав камък, опал, кварц, лапис лазули и др.

Берил - зодия Скорпион - естествени камъни Shine.bg

Скорпион (24 октомври – 21 ноември)

Хората родени под този знак са на пръв поглед резервирани, но допуснат ли те до себе си винаги можеш да разчиташ на тях. Те са страстни и решителни в своите намерения и често очакват същата увереност от другите. Скъпоценният камък за тази зодия е берилът, който им помага да бъдат по-уверени, ентусиазирани и може да успокои техните интензивни емоции. Други подходящи камъни за този знак са: смарагд, аквамарин, кварц, обсидиан и др.

Топаз - зодия Стрелец - естествени камъни Shine.bg

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Стрелците са изключително креативни и винаги любопитни. Те обичат приключенията от всякакъв тип и винаги са готови да изживеят нещо ново или вълнуващо. Хората като тях са топли, гостоприемни и приятелски настроени затова се смята, че техният скъпоценен камък е топаз, който носи мир и просперитет и помага да останат оптимисти. Други подходящи камъни за този знак са: сапфир, седеф, нефрит, малахит и др.

Рубин - зодия Козирог - естествени камъни Shine.bg

Козирог (22 декември – 20 януари)

За тази зодия се знае, че са амбициозни и дисциплинирани. Те са най-упоритата и логично мислеща зодия, затова им приляга естественият камък рубин. Той може да балансира негативността им и да подобри тяхната увереност, смелост и щастие. Известно е, че Козирогът е най-трудолюбивият знак от всички, а рубинът е чудесен помощник за възстановяване на изчерпаната енергия и носи на притежателя си просперитет и сила. Други подходящи камъни за този знак са: аметист, магнезит, малахит, корунд и др.

Гранат - зодия Водолей - естествени камъни Shine.bg

Водолей (21 януари – 18 февруари)

За Водолеите се казва, че са свободолюбиви творчески мислители и философи, които искат да променят света. Те са приятелски настроени, честни и лоялни, затова естественият камък гранат е най-подходящият за тях. Твърди се, че помага на изобретателните и интелектуални представители на зодията, а също така подпомага успеха в бизнеса и подобрява професионалните перспективи. Други подходящи камъни за този знак са: нефрит, магнезит, хаулит, хематит и др.

Аметист - зодия Риби - естествени камъни Shine.bg

Риби (19 февруари – 20 март)

Хората родени под този знак са чувствителни, състрадателни и притежават богато въображение. Те са енергични, надеждни и винаги насреща за съвет. Най-подходящият камък за тях е аметиста. За него се говори, че отблъсква негативните вибрации и помага за концентрацията и прочистването на ума. Поради това, аметистът често се нарича "успокоител на природата" и помага за освобождаване на напрежението и успокояване на тревожността, като същевременно поддържа емоционалната стабилност. Други подходящи камъни за този знак са: седеф, аквамарин, тюркоаз, ахат и др.

Tags: зодия, естествени камъни, естествен камък

Прочетете още...

КупиВземи

2 продукта = 7% отстъпка
3 продукта = 10% отстъпка

Не важи за продукти в текущо намаление или част от друга кампания.

Имаш нужда от помощ?
Свържи се с наш консултант:

  • Работно време
    понеделник - петък
    10:00 - 18:00

Здравейте, изберете как да се свържете с нас.