Бижутата със знака на безкрайността са популярна и модна тенденция, която до голяма степен се разраства не само заради елегантния външен вид, но и заради самото му значение. Той прави чудесно допълнение към всеки тип облекло. Символът за безкрайност е като странична фигура на числото осем. За някои хора, този елемент символизира вечната любов.

Произход на безкрайността

Въпреки, че последните години стана модерно да се носят и подаряват всякакви бижута с този символ, можем да кажем, че той не е нов. През вековете и различните култури символът е бил използван за различни понятия и идеи. В Индия и Тибет, той символизира съвършенство и равновесие между мъжкия и женския пол.

  • Модерни времена

Символът за безкрайност, който разпознаваме днес, е открит за първи път от английския математик Джон Уолис през 1655г. Това е понятие за математика и физика, което се отнася до количество без ограничение или край. Учените наричат това като осма динамика, която е поривът към вечно и безкрайно съществуване.

  • Древни времена

Безкрайността първоначално е била известна като Лемникат, което означава „панделка“. Идеята идва и от символ, изобразяващ змия, ухапваща собствената си опашка. Той представлява безсмъртие и вечно завръщане.

  • Духовност

Досега говорихме, че символът е математически и научен елемент на безкрайност в числа и вечно време и пространство. Обаче факт е, че той произлиза от религиозно място, което ни позволява да вярваме в невидимите, но важни неща.

Какво е значението на колие, което има знак за безкрайност?

За хората днес, носенето на бижута с този символ е представяне на нещо безкрайно – любов или връзка. С взаимодействието на двата кръга, всеки от който представлява страна на връзката, обхваща идеята да бъдем „заедно завинаги“.

Символът за безкрайност може да бъде нарисуван с едно непрекъснато движение и няма нито начало, нито край. Въпреки, че концепцията за безкрайността не може да бъде изцяло възприета, тя представлява желанието нещо да бъде вечно. Това е и причината много двойки да изберат да носят символа за безкрайност като аксесоар или татуировка.

Какво означава знак за безкрайност с котва?

Бижутата с котва се превърнаха в наистина популярна тенденция, но още повече, когато са вградени в знак за безкрайност. Какво означава това? Котвата се разглежда като знак за сила и стабилност. Заедно с безкрайността тя представлява сила в рамките на един безграничен свят. Ето това би бил един наистина перфектен подарък за човека, когото обичате и сте преминали през големи трудности за да съхраните любовта си.


Силата на жените – заедно завинаги!

Ето и още едно значение на този прекрасен символ – той е използван за представяне на Фонда за развитие на жените на ООН. Елементът беше въведен като първия в света продукт за набиране на средства – гривна, която се отличава с висулка, носеща посланието за безкрайни възможности за жените.