Модни трендове - мъжки колиета с декоративни елементи

Модни трендове - мъжки колиета с декоративни елементи

Мъжките колиета и верижки с и без декоративни елементи (наричани още “висулки”) се превръщат в любимо бижу сред представителите на силния пол, които следват модните тенденции. Колиетата позволяват на носещия ги да отрази своята уникална личност, а могат да носят дори и сантиментално значение.

Независимо от предназначението има безброй опции при избора на мъжко бижу. Съществуват десетки, дори стотици видове, стилове, материали и размери, от които да се избере. За това и ние решихме да направим нещо като мини наръчник, що се отнася до колиетата и най-разпространените при тях декоративни елементи.

Стилове мъжки колиета

Тази година е година на промяната и на различните експерименти в модната индустрия. При мъжките накити се наблюдава тенденцията за солидни абстрактни шарки и известно количество натурален блясък. Изящният сложен дизайн с меки текстурирани елементи може изненадващо да се завърне, за да “открадне” мястото под светлината на прожекторите. Ще те преведем сред няколко емблематични стила при мъжките колиета, които съвсем заслужено са оставили следа в бижутерската история, като същевременно не отстъпват първенството си.

Колиета с плочка

Колиетата с плочка, още известни и като колиета “dog tag” наподобяват базовата армейска верижка с плочка – овална или със заоблени ъгли, стандартно гравирана с името и основни данни за собственика си.

В днешно време, когато модата е толкова пренаситена, при колиетата с плочка информативния текст се заменя с надпис, слоган, дизайн или картинка, която отразява личността на притежателя си. Стандартно тези плочки се носят на верижка с топчета, но когато те са аксесоар, а не част от униформа, самите верижки също претърпяват метаморфоза и могат да бъдат както метални с различна форма и дизайн, така и силиконови, текстилни, кожени или от друг подходящ материал.

Колиетата с плочка или плочки (често са повече от една), са основен избор на силния пол, защото могат да се персонализират по различни начини – например чрез гравиране или с допълване на повече елементи на една верижка, а изборът между различни по вид, размер, дължина и цвят такива накити е просто огромен.

Това е и чудесна идея за подарък – колиетата с плочки са красиви, много мъжкарски и несъмнено модерни, а за по-лично послание могат да бъдат гравирани. Сигурни сме, че много трудно можеш да сбъркаш с такъв избор.

Колиета с морски мотиви

Морските мъжки колиета са страхотен избор за господата, които са наистина в крак с най-новите тенденции. Интригуващите и класически котва и въже вплетени в дизайна акцентират на индивидуалността и са идеален избор за небрежна или ваканционна визия.

Морските колиета предлагат голям избор от различни визии – между котви, компаси и въжета на различни видове верижки ще можеш да подбереш най-подходящото за своята (или неговата) индивидуалност. В допълнение може да разгледаш и разнообразните варианти като цвят – сребрист, златист или друг, материал и съчетание на материали, както и специални акценти.

Колиета с кръст

Що се отнася до следването на дизайн вдъхновен от религията, колиетата от тази селекция са изключително търсени. Независимо дали става дума за мъже или за жени, верижката с кръстче е класически символ и непреходен накит. Те са заредени с вездесъща сила, създават позитивна аура и никога не излизат от мода.

Някои колиета са обвързани с религиозни вярвания, други са създадени, за да поддържат стилния дизайн на кръста жив. Висулките на религиозна тематика могат да включват класически християнски кръстове и давидови звезди със семпъл и изчистен дизайн, по-разчупената визуално хералдическа лилия (fleur-de-lis) и др.

Тези символи могат да бъдат допълнени както от класическо колие от метал (стоманено, сребърно, златно), така и от по-нестандартни материали като кожа, текстил, силикон. Често мъжете предпочитат да носят тези колиета скрити под блузата когато са къси, а за по-дългите такива изборът по-скоро е да се носят открито.

При религиозните мотиви се предполага един по-скромен, изчистен дизайн. Но скромността е относително понятие, така че могат да се намерят както напълно изчистени кръстове на тънка верижка, така и модели с декорация от скъпоценни и полу-скъпоценни камъни, различно покритие, модернистичен дизайн и всичко друго, което човек би могъл да си представи.

В заключение можем да кажем, че бижутата допълват визията, създават настроение и показват характер и бихме посъветвали всички представители на силния пол да не пренебрегват този непреходен символ на статут и себеизразяване. Не, не е нужно да се кичите като коледна елха – напротив – един или два накита са достатъчни, но сложени в точния момент и съчетани с точната визия. А ако не си сигурен, ние винаги сме насреща, за да ти помогнем в избора ;)

Tags: колие, мъжки бижута, мъже

КупиВземи

2 продукта = 7% отстъпка
3 продукта = 10% отстъпка

Не важи за продукти в текущо намаление или част от друга кампания.

Имаш нужда от помощ?
Свържи се с наш консултант:

  • Работно време
    понеделник - петък
    10:00 - 18:00

Здравейте, изберете как да се свържете с нас.