Няколко важни съвета при покупка на годежен пръстен

Няколко важни съвета при покупка на годежен пръстен

Ако сте в магазина и избирате годежен пръстен, или пък в момента обмисляте да направите тази важна стъпка в живота – Честито! Въпреки, че екипът на Shine.bg не познава Вашата приятелка, ние сме сигурни, че тя ще се зарадва когато я помолите да се омъжи за Вас. Всяка жена би се радвала на един нежен пръстен, който заема важно място не само на пръста ѝ, но и в сърцето. Ето заради това в следващите редове сме Ви подготвили няколко ценни съвета преди да направите една от най-важната покупка в живота си.

Размер

Най-важното нещо е пръстенът да бъде по мярка! Представете си да купите грешния размер и той да не пасне на пръста й... Няма да е приятно, нали? Ето няколко различни метода, как да избегнете тази ситуация:

Ако успеете да вземете пръстен, който тя носи на безименния си пръст, ще бъде перфектно. Може да измерите диаметъра с шублер или да го занесете до най-близкия бижутер. Друг вариант е да я издебнете докато спи и с помощта на конец да измерите обиколката. Отново тук трябва да внимавате, защото ако се събуди и ви види какви ги вършите, цялата подготовка ще бъде един голям провал.

Цена

Цената на пръстена трябва да се равнява на между 1 и 3 заплати на мъжа (така повелява традицията). Както вече споменахме няколко пъти, това е много важна стъпка в живота и на двама ви и се помни цял живот. Не отбивайте номера с пръстен, който струва 100-200 лв. Разбира се, всичко зависи от възможностите ви, но все пак не забравяйте правилото 1-3.

Материал

Традиционно се подарява златен пръстен, но нищо не ви пречи да изберете сребро, платина, титан. Ако изберете злато – трябва да помислите бяло, жълто или розово? Може да си направите шега и да я питате какво най-харесва, без да ви излови разбира се.

Платината е по-твърда, по-издръжлива и по-скъпа, затова се препоръчва като най-добър приятел на диаманта. Среброто предпазва от зли сили, но пък е сравнително меко, така че тази стъпка отново не е много лесна. Титанът е металът на бъдещото поколение, а паладият е хипоалергенен и символизира непобедимостта поради своята твърдост. Какъв ще бъде изборът ви, оставяме вие да прецените.

Профил на пръстена

При напречен разрез на пръстена, проверете дали формата отвътре е овална или както повечето бижутерии я наричат - "comfort fit". Картинката показва разликата най-добре. Ако тръгнете да пренебрегнете тази точка, ще ви кажем, че това не е маловажно. Разликата между плосък и овален профил е огромна. Ако вземете пръстен с плосък профил, това може да й причини ожулване и зачервяване и накрая вие ще сте виновен, че не сте помислили.


Захващане

Пръстенът трябва да бъде избран според размера на диаманта, както и самото захващане да бъде извършено от професионален бижутер. Питате ли се защо? Всички знаем, че диамантите са скъпи, а да изгубиш диамант за толкова много пари си е мъка, която може да се избегне.

Тип обков

Диамантеният пръстен почти винаги има един централен диамант и по един или повече допълващи диаманта от двете му страни. За да добиете представа може да погледнете следващата снимка.


Единичният диамант – най-класическия вариант. Ако вашата приятелка обича простите и изчистени неща, трябва да изберете този вид. Хубавото тук е, че брилянтът е център на внимание като получава и отразява възможно най-голямо количество светлина.

Обков с три диаманта. Защо три? Отговорът е много лесен – защото символизира миналото, настоящето и бъдещето. Тук имате възможността да експериментирате, като замените двата странични диаманта с други скъпоценни камъни.

Обков с много диаманти – придава допълнителен блясък на пръстена. Ако бъдещата ви съпруга не харесва семплите бижута, този тип би бил по-подходящ за нея.

Диаманти

Диамантът се характеризира със здравина и затова се свързва с годежните пръстени. Тоест диамантът символизира здравата връзка между двамата влюбени. Той има много характеристики, като всяка една от тях влияе върху цената му. Относно размер, форма, цвят и други интересни неща, може да прочетете статията ни Всичко за диамантите.

Как да предложим по един оригинален и незабравим начин?

Брак – мечта на (почти) всяка жена. Когато чуем тази дума, всички жени си представяме себе си, облечени в една очарователна бяла, дълга рокля и вземаща най-важното решение в живота си. Направете предложението си незабравимо. Не е важно да купите най-скъпия пръстен, ако в същото време направите най-скучното предложение. Помислете какво ви свързва, имате ли общи интереси, как и къде се запознахте? Дали искате да изживеете този прекрасен момент сами, или искаш да извикаш пред целия град: Ще се омъжиш ли за мен? А тя да изкрещи с всички сили: ДА! Едно е сигурно, цялата подготовка за този момент е доста дълга и изисква време, а може би и помощ от приятел. Изживейте този момент и не губете време, защото определено си заслужава!

Запомнете нещо важно: не е от значение какво харесвате вие, а половинката ви, така че постарайте се да узнаете какво харесва тя. Може да попитате нейни приятелки или роднини, които могат да помогнат в избора. Разгледайте всички годежни пръстени, които се предлагат в Shine.bg.

Tags: годежен пръстен, пръстен с диамант

КупиВземи

2 продукта = 7% отстъпка
3 продукта = 10% отстъпка

Не важи за продукти в текущо намаление или част от друга кампания.

Имаш нужда от помощ?
Свържи се с наш консултант:

  • Работно време
    понеделник - петък
    10:00 - 18:00

Здравейте, изберете как да се свържете с нас.