Розовото злато, което завладя женските сърца

Розовото злато, което завладя женските сърца

Как се е появило розовото злато?

През последните няколко години розовото злато се превърна в най-харесваният метал. И най-вероятно скоро няма да ни омръзне. Въпреки днешната си популярност, розовото злато се е появило в бижутерията още през 19 век в Русия. Тогава е бил представен под името „Руско злато“, но след като комбинацията от жълто злато и мед станала популярна сред бижутерии по целия свят, по-късно е била преименувана на „Розово злато“. През 1920-те години, вдъхновени от ярките цветове, бижутериите са представили изключително креативни дизайни, като са използвали основно розово злато за да добавят топлина и женственост към бижуто. Cartier е един от тях – той е включил розовия материал в много от по-луксозните си бижута по онова време. Известният дизайнер представил своята сватбена линия Trinity. Изработен от три различни метала – розово, жълто и бяло злато, пръстенът се е превърнал в истинска сензация.

Катастрофата на Уолстрийт от 1929 година драматично е променила търговския пейзаж в света. Тази драстична промяна е повлияла на дизайна на новото десетилетие. В бижутериите са използвали главно платина при изработка на по-луксозни бижута. Въпреки това, с разгръщането на Втората световна война, платината се е считала за стратегически минерал от жизненоважно значение, което кара много страни да ограничат и дори забранят използването му. И така за пореден път златото, както в жълти, така и в розови нюанси, беше въведено отново в бижутерийната индустрия.

Как се получава розовото злато?

Розовото злато е цветна сплав, която се получава като смес на благородния метал с други метали, като мед, сребро и паладий в различни пропорции. Цветът на розовото злато зависи от съотношението мед и злато, вариращо от нежно розово до наситено червено. С увеличаването на съдържанието на мед, цветът на златото се задълбочава до червен. Компонентите на истинското розово злато са приблизително 75% злато, 22.5% мед и малък процент сребро, което леко изсветлява крайния резултат.

И още дълго време ще присъства в списъка ни с любими бижута...

За никого не е тайна, че розовото злато завладя дамските сърца и се утвърди като класически благороден материал, използван при различните видове бижута като пръстени, колиета, брошки, обеци и гривни. Със своите необичайно нежни и романтични нюанси благородният метал подчертава инкрустираните в бижутата камъни по неповторим начин. Днес бижута с розово злато са част както от ежедневния гардероб, така и от официалния делови костюм на съвременните дами.

Tags: розово злато, дамски бижута, Cartier

КупиВземи

2 продукта = 7% отстъпка
3 продукта = 10% отстъпка

Не важи за продукти в текущо намаление или част от друга кампания.

Имаш нужда от помощ?
Свържи се с наш консултант:

  • Работно време
    понеделник - петък
    10:00 - 18:00

Здравейте, изберете как да се свържете с нас.