Как да се грижим за бижутата си, без да ги нараним

Как да се грижим за бижутата си, без да ги нараним

Бижутата са неизменна част от живота на всяка жена. Може би малко от нас са се замисляли, че трябва да полагаме усилия и грижи за да ги запазим като нови. Затова Ви подготвихме няколко полезни съвети как да удължите живота на любимите си дамски бижута.

  1. Често полиране – в магазините се продават различни кърпи, напоени с полиращи пасти, но не забравяй да се съобразиш с метала, който полираш. Използвай мека кърпа, за да не нараниш бижуто.
  2. Не ги носи във фитнеса или докато спортуваш. Решила си да прекараш деня си във фитнеса? Това е чудесно, но остави бижутата си вкъщи! Потта може да увреди бижутата и едновременно с това да нарани кожата ти.
  3. Всички обичаме да посещаваме СПА хотели и центрове - препоръчваме ти да оставиш бижутата си в хотелската стая, докато си на спа. Минералната вода в басейните може да промени цвета на любимото ти бижу, както и структурния му състав. Ако си решила да посетиш сауната, трябва да свалиш всички метални бижута, в противен случай могат да ти причинят сериозни изгаряния.
  4. Ако е ден за чистене вкъщи – хубаво е, че си решила да свършиш домакинските си задължения, но го направи без украшенията си. Има голяма вероятност да бъдат съсипани заради почистващите препарати, които ще използваш. Водата също не е за препоръчване, защото хлорът не влияе положително върху покритието на бижуто.
  5. Съхранявайте ги хубаво – използвайте кутия за бижута, но с разделения. В противен случай има опасност да се надраскат едно в друго. Може да използвате и плюшена или платнена торбичка, за да ги отделяте. Избягвайте досег с парфюми, лосиони или други химикали, които биха могли да повредят покритието.

Tags: бижу, дамски бижута, мъжки бижута, грижа за бижута

Прочетете още...

КупиВземи

2 продукта = 7% отстъпка
3 продукта = 10% отстъпка

Не важи за продукти в текущо намаление или част от друга кампания.

Имаш нужда от помощ?
Свържи се с наш консултант:

  • Работно време
    понеделник - петък
    10:00 - 18:00

Здравейте, изберете как да се свържете с нас.