Почистване на бижутата ви по време на Covid-19

Почистване на бижутата ви по време на Covid-19

Колко секунди трябва да продължи едно миене на ръцете? Колко и какви средства за дезинфекциране на ръцете може да използваме? Със сигурност тези въпроси никога не сте си мислили, че ще си зададете, но ето - животът е пълен с изненади! Миенето на ръцете и използването на дезинфектант са ефективни методи за намаляване на разпространението на Covid-19. Важно е обаче, да не забравите да свалите своите бижута, преди да почистите ръцете си с препарати с високо съдържание на алкохол.

Навън сте, но не в изискан ресторант, а пред блока, на два-три метра от най-добрия си приятел. Със сигурност никоя жена не би се замислила да си свали пръстените, може би защото винаги ги носи, или просто за самочувствие и готино настроение в иначе не толкова приятната ситуация в страната. Пръстените обаче, не се харесват много със сапуна и дезинфектантите за ръце. Те осигуряват една защитена зона, в която бактериите могат да се задържат, въпреки старателното измиване на ръцете. Тоест ако пръстените са замърсени, няма никакво значение кога последно сте си измили ръцете.

Дезинфектантите обаче могат да съсипят вашите красиви и скъпоценни камъни. Е, ще ви издадем тайната как да се справите с проблема – поставете малките си съкровища в чаша топла вода с малко течен сапун и изчакайте колкото е необходимо. След това може да почистите пръстените си с мека четка за зъби, като се старайте да наблегнете върху по-трудно достъпните места, тъй като най-вероятно там са се образували най-много бактерии.

Ако нямате възможност да почиствате редовно пръстените си, по-добре ги оставете на сигурно място в кутията за бижута, докато ситуацията се оправи. В противен случай не забравяйте – миенето на ръцете и използването на дезинфектант не гарантира пълното премахване на бактериите по ръцете, когато носите пръстени, но със сигурност означава наранени и съсипани бижута.


Tags: бижута, почистване, дезинфектант, Covid-19

Прочетете още...

КупиВземи

2 продукта = 7% отстъпка
3 продукта = 10% отстъпка

Не важи за продукти в текущо намаление или част от друга кампания.

Имаш нужда от помощ?
Свържи се с наш консултант:

  • Работно време
    понеделник - петък
    10:00 - 18:00

Здравейте, изберете как да се свържете с нас.